Центърът за борба с рака и с детските ракови заболявания на SJD в Барселона, най-големият център за борбата с рака на деца в Европа, ще бъде реалност. Проектът, спонсориран от Лео Меси, успя да събере нужните 30 милиона евро необходими за работата на новата болница, която ще бъде до Сан Жоан де Дио.

Миналият октомври Меси участва в поставянето на първия камък в изграждането на центъра заедно с други донори, пациенти, доброволци и работници.

Новият център ще се превърне в реалност благодарение на хилядите дарения получени от гражданското общество, но началото на работата не би било възможно без приноса на десетте основно дарители на проекта. Тези донори, освен че са предложили значителна финансова подкрепа, в повечето случаи са част от консултативен комитет, който ще осигури развитието на центъра по време на неговото изпълнение.

Тези основни донори са: Фондация Лео Меси, Фондация Барселона, Анхелес Реколонс, Фондация Ставрос Ниаркос, Фондация към банката „Ла Кайша“, Андбанк, Естеве, Фондация Ну Мил-лени, Груп Сим Медика и десети донор, който иска да бъде запазен в тайна.