Кристиано Роналдо и Лионел Меси ще играят в събота в Ел Класико с поглед към това кой ще бъде най-добрият голмайстор през годината. В момента двамата футболисти са отбелязали по 53 гола. Португалецът е реализирал тези попадения в 59 мача, докато аржентинецът в 63 срещи, което прави показателят на Кристиано по-добър – по 0,90 гола на двубой, докато този на Лео е по 0,83 гола на мач.

Ел Класико е последната възможност пред Кристиано и Меси да определят най-добрия голмайстор през 2017 година.

В своята кариера като футболист на Реал Мадрид Роналдо е отбелязал 17 гола срещу Барселона, докато Лионел Меси е вкарал 24 гола във вратата на „белия балет“.

Кристиано е вкарал 42 от 53 си гола през 2017 година с екипа на Реал Мадрид – 19 в Ла Лига, 19 в Шампионска лига, 1 за купата, 1 за Суперкупата на Испания и 2 на Световното клубно първенство. Останалите 11 гола са за националния отбор на Португалия.

Меси от своя страна е вкарал 49 гола с екипа на Барселона и само 4 за националния отбор на Аржентина. Лео е отбелязал 39 гола в Ла Лига, 5 за Купата на Краля, 4 в Шампионска лига и 1 за Суперкупата на Испания. Той стана голмайстор на Ла Лига през сезон 2016/17 с 37 гола.

Кристиано виси със страшна сила два дни преди Ел Класико

В събота Ел Класико ще позволи да видите нова глава от вълнуващия двубой между двамата най-добри играчи на планетата.

Топ 10 на най-големите звезди в историята на Ел Класико