Ръководството на Атлетико Мадрид разпространи официално становище по повод коментарите на президента на Барселона Хосеп Бартомеу, че вчера двата клуба са имали среща относно нападателя на „дюшекчиите” Антоан Гризман.

От Атлетико признаха за тези разговори, но в същото време разкриха за тайни преговори между Барселона и футболиста още през май тази година.

В нарочната декларация от Атлетико изразиха възмущение от поведението на играча и каталунския клуб и заповядаха на Гризман да се яви на първа тренировка с отбора в следващата неделя.

„След днешните коментари на президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу относно нашия играч Антоан Гризман, футболен клуб Атлетико Мадрид би искал да уточни следното:

„На 14 май, Антоан Гризман информира Мигел Анхел Жил, Диего Пабло Симеоне и Андреа Берета за своето решение да напусне нашия клуб в края на сезона. В дните след тази среща, Атлетико Мадрид разбра, че Барселона и играчът са постигнали договорка през март, по-специално в дните след реванша в шампионската лига срещу Ювентус, когато са преговаряли относно условията на споразумение от средата на февруари.

Що се отнася до изявлението на Бартомеу от днес, бихме искали да споделим, че среща между Мигел Анхел Жил, изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау вчера наистина имаше по молба на Барселона. На тази среща Грау изрази намерения, въпреки че откупната клауза в договора на Антоан Гризман бе намалена от 200 на 120 млн. евро и влиза в сила от 1 юли, да бъде платена по-късно.  

Разбира се, отговорът на Атлетико Мадрид бе негативен, тъй като вярваме, че Барселона и играчът показват неуважение към Атлетико и неговите фенове.

Вследствие на това, днес, Атлетико Мадрид информира играча, неговата сестра и негов агент и адвокатът му, че Антоан Гризман, в съответствие с договорните си отношения с клуб, трябва да се яви следващата неделя в клубната база, за да започне подготовка със своите съотборници”.