Лионел Меси дари на футбола един от поредните си свръхестествени спектакли при разгрома над Бетис с 5:0. Двата гола в мрежата на андалусийци статистиците с готовност отразиха на сметката му, ала имаше и нещичко за естетите – изпълнение, което ни кара да заподозрем, че аржентинския маестро знае всички тайни.

Барса с нов рецитал по пътя към титлата

В 85-ата минута на мача при резултат 4:0 Бълхата нарисува поредния си шедьовър, който не се измерва с цифри. Притиснат в собствената си половина от четирима съперникови играчи, Меси намери начин не просто да опази топката в свое владение, но и буквално за разсипе футболистите на Бетис, които изглеждаха просто нелепо в действията си. Дори феновете на домакините нямаше как да не се възхитят на видяното и възнаградиха Меси с аплодисменти.

„Десетката” на Барса заслужи само суперлативи за цялостното си представяне в срещата, а някои анализатори в Испания възкликнаха, че той играе все едно отново е на 20. Ако пък тяхното мнение не е чак толкова важно, то легендата на Бетис Хоакин Санчес обобщи всичко с култово изказване. „Когато играеш срещу Меси, който… който… (смее се) Е, дори вече не знаем какво да кажем за него”, заяви 36-годишният ветеран.

Не за първи път бившият испански национал се изказва ласкаво по адрес на аржентинеца. Ето какво каза той през 2017-а, когато бе помолен да сравни Меси и Кристиано Роналдо:

„Меси е най-добрият играч, който съм виждал. През годините съм се виждал доста добри футболисти, но този човек… Имам чувството, че на терена, когато съм срещу него, той има способността да спечели мача, когато си поиска.”

„Според мен в един момент той си казва: „сега ще вкарам гол”. И вкарва. Той върши това вече 10 години. Играе по 70 мача на сезона. Успява да промени мачовете, когато реши, при това като човек, който завършва атаките. Като футболист, в най-буквалния смисъл на думата, аз предпочитам Меси.”