Наскоро защитникът на Барселона Самюел Умтити се срещна с президента на клуба Жоан Лапорта. На нея французинът, който е в немилост, се разплакал като дете, разкрива Мундо Депортиво.
 
Миналото лято Умтити изразходва много пари за подготовка извън клуба и работи с личен треньор, което му позволи да влезе в добра физическа форма. Въпреки това каталунците го включиха в списъка за продажба и затова Самюел поиска среща с ръководството. На нея президентът Лапорта обяснил на играча, че е загубил статута си на титуляр. От своя страна Умтити заявил, че иска да остане в Барса, независимо от пренебрежителното отношение на треньора Роналд Куман.
 
Защитникът не пропуснал възможността да заяви, че вината за ситуацията не е негова, а на лекарите на Барселона, които не са намерили оптималното лечение за коляното му. Според него всички операции, които му се предлагат, са рискови за здравето му. Умтити добавил, че се е подложил на лечение със собствени средства и от няколко месеца физическите му показатели са на високо ниво.
 
Лапорта изслушал внимателно Умтити, след което му казал, че винаги е вярвал в него и е убеден, че Умтити заслужава още един шанс. Босът признал, че клубът може наистина да не му е обръщал достатъчно внимание. Тези думи разплакали Умтити, а Лапорта го прегърнал и казал, че ще говори с Куман за трудната ситуация, в която се намира Умтити.