Скандалите в испанския колос Барселона се нижат един след друг, а сега в такъв се забърка и Жерард Пике. Бранителят на каталунския отбор се отнесе доста грубо с журналиста от най-популярното местно издание "Ел Мундо Депортиво" Марсал Йоренте, пише "Футбол Еспаня".

Пике е нарекъл репортера "марионетка на ръководството на Барселона". По-рано самият Йоренте написа в Туитър, че "някои хора използват ФК Барселона за повишаване на своето лично политическо и икономическо влияние". Тези думи се смятат за подкрепа към президента на клуба Хосеп Бартомеу.

Преди няколко дни избухна скандала, в който се твърдеше, че ръководството на клуба е наело пиар-компания, която да подобрява постоянно имиджа на Бартомеу в социалните мрежи и да критикува неговите опоненти, дори и с използването на трол-профили. В групата на критиците е и Пике. Във връзка с последните събития, ръководството на емблематичния клуб ще се събере и ще заседава по проблемите. Очакванията са да има промени по високите етажи на мениджмънта. / БТА