Барселона възнамерява да продаде поне шестима футболисти този месец, разкрива каталунския вестник "Спорт". Каталунците искат да заличат спомените от разочароващата кампания в Испания и да напълнят клубната каса, която остана празна по време на пандемията с коронавирус. Дори се заговори, че клубът е пред фалит заради дълг от 1 милиард евро.

В момента има четирима футболисти на "блаугранас" с оферти от Англия. Това са рекордната покупка Филипе Коутиньо, Мартин Брайтуайт, Рафиня Алкантара и Жан-Клер Тодибо. Възможно е дори трима от тях да бъдат уредени до седмица.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Безспорно големите надежди са свързани с евентуалната продажба на Филипе Коутиньо, който е нежелан на "Ноу Камп" и от него може да се вземе прилична сума. Байерн Мюнхен не иска да задържи бразилеца след 31 август, когато изтича удълженият срок за наем и завръщане във Висшата лига изглежда като реалистичен вариант пред атакуващия футболист.

Желан от редица европейски клубове е също така бекът Жуниор Фирпо, но Барса се надява да го използва като разменна монета за привличането на Лаутаро Мартинес от Интер. Фирпо няма нищо против да замине за Италия, а "нерадзурите" са готови да го вземат.

Обявен за продажба е и централният бранител Самюел Юмтити. Той категорично отказал да напусне, но получил информация, че ще бъде твърда резерва от новия сезон, затова е препоръчително да си търси нов клуб. В момента французинът е контузен и трудно може да бъде продаден за висока сума.

Иван Ракитич почти сигурно се завръща в Севиля и за да го разкарат, от лагера на детронирания испански шампион са готови да го пуснат срещу едва 10 милиона евро.  Нелсон Семедо и Усман Дембеле са други двама футболисти, които навярно няма да бъдат в Барселона от септември.