Жорди Алба заяви, че Антоан Гризман ще бъде страхотно попълнение за Барселона.

„Това зависи от преговорите между клубовете, които трябва да постигнат споразумение и от самия Гризман. Когато бях във Валенсия, аз взех решението и приех отправеното предложение от Барселона. Аз реших да се върна. Това бе по-доброто решение за моето бъдеще. Болеше ме много, когато взех решение да напусна Валенсия, но знаех, че това трябва да е крачката, която трябва да предприема. Мисля, че с Гризман има същите сантименти. Не знам дали ще дойде при нас. Не съм разговарял с него. Всеки един футболист иска да прогресира и да бъде добре“, коментира Алба.

„Мисля, че Гризман е страхотен футболист, който може да играе на различни позиции. Антоан ще бъде страхотно попълнение за Барселона, но всичко зависи от него и от двата клуба“, добави играчът на каталунците.

„С Ернесто се чувствам много добре в Барселона. Разбираме се чудесно още от първата минута. Той има има доверие, аз на него също. Той е треньор, който обича много да говори с играчите си, да има диалог помежду ни. Валверде е много спокойна личност. Залужава само адмирации, след като спечели дубъл още в първия си сезон. Той и всички в неговия щаб са много големи личности“, продъжи защитникът на Барселона.

„Не си представям Барселона без Бускетс. Мисля, че той трябва да играе в Барселона до края на своята кариера. Той е много важен футболист, както за Барселона, така и за националния отбор на Испания. Аз съм говорил много пъти с него за това. Той е барселонист от много малък и иска да остане част от отбора до края на кариерата си, завинаги“, каза още Жорди Алба.