Един от неформалните говорители на Барселона – Жерар Пике, наля още масло в огъня на недоволството на каталунците от съдийството напоследък.

Пике е един от най-сериозните критици на реферите, а мачът Виляреал – Барселона /1:1/ в неделя вечер даде допълнителни основания на защитника да недоволства.

„Бруно игра два пъти с ръка в наказателното поле на Виляреал. И нищо! Да, видях също и играта с ръка на Масчерано в нашето наказателно поле, но тук говорим за умишлено и за неволно действие. Нека хората да преценят кой от двамата е играл умишлено с ръка. С всяка нова седмица съдиите ми дават допълнителни основания за онова, което казах миналия път“, сподели Пике.

Той изрази сериозни претенции към съдийството и след мача за Купата на краля, в който Барса загуби с 1:2 от Атлетик Б, а Съдийската комисия обмисля да поиска от Дисциплинарната Пике да бъде наказан за това.

Освен това, при напускането на терена след мача с Виляреал  Пике се обърна към ложите и отправи реплика: "Видя ли го? Да, ти, ти, ти!", адресирайки тези думи към шефа на Професионалната лига в Испания Хавиер Тебас.