Футболистът на Барселона Иван Ракитич заяви, че желае да получи повече игрови минути през този сезон. Хърватският национал има едва 187 минути с отбора през кампанията.

“Не знам какво ще се случи сега. Трудно и тежко ми е, защото искам да играя, а не просто да бъда част от тима. Ще направя всичко възможно да променя нещата в следващите мачове. Остават ми две години от договора и няма по-добро място от Барселона, където да искам да бъда. Това е най-добрият клуб в света, но трябва да играя, а не да се разхождам из града или да си почивам на плажа”, сподели хърватинът пред испанския ежедневник “AS”.

Той призна, че през лятото се е опитал да напусне отбора, като е говорил с президента Джосеп Мария Бартомеу и капитана Лионел Меси.

“Истината е, че разговарях с хората в клуба. Всички знаеха, че имах и други опции, това не беше тайна. Все още желая най-доброто за Барселона, но искам да се боря, за да може тимът да види, че съм готов да изляза на терена, когато има нужда от мен. Искам да благодаря на феновете за покрепата им от изминалия уикенд. Но ако не видя някаква промяна, ще трябва да седнем и да поговорим отново”, завърши Ракитич.