Футболистът на Барселона Иван Ракитич заяви, че е готов да се хвърли от моста за своя старши треньор Луис Енрике.

Хърватинът е изключително благодарен на Енрике, че го е взел на „Камп Ноу“.

През последните дни много усилено се заговори, че Иван Ракитич може да напусне Барселона, тъй като халфът не попада в състава на Луис Енрике и рядко получава възможност за изява.

"Луис Енрике бе човекът, който настоя Барселона да ме купи. Ако трябва, ще се хвърля от мост за него. Без никакво колебание. Дори само с един поглед или усмивка ти вдъхва увереност, за да побеждаваш", сподели Ракитич.

В Барса отрекоха спекулациите за Ракитич

28-годишният футболист не игра в три мача за Барса в първенството след дербито с Реал Мадрид на 3 декември миналата година. Едва този уикенд хърватинът влезе като резерва при гръмката победа 5:0 над Лас Палмас.

“Луис Енрике ми помогна наистина много. Даде ми самоувереност от самото начало, както го направиха и съотборниците ми, което ми помогна да се адаптирам бързо и да работя на спокойствие след идването си тук”, добави футболистът пред „France Football“.

„Научих много от Шави. Имам само две думи за него. Благодаря ти! Единственото, за което мога да съжалявам е това, че играхме заедно само един сезон. Възползвах се от всеки един момент редом до него през тази година. Попивах всичко - на терена и извън него, в съблекалнята, при гостуванията. Това, което той е дал на Барселона, на съотборниците си и на феновете, е просто уникално”, каза още Иван Ракитич.

В същото време интерес към Ракитич не липсва. Той е желан, както от Манчестър Сити, така и от Ювентус.

Още един ас на Барса се обвързва за дълго с клуба