Легендата на Барселона Шави Ернандес призна, че не харесва стила на игра на отборите, водени от Жозе Моуриньо.

38-годишният халф на катарския Ал-Сад изповядва офанзивен футбол и не симпатизира на отбранителните схеми, характерни за отборите, водени от Моуриньо.

"Моуриньо обича дефанзивния футбол. Беше много трудно, когато с Барселона играхме срещу неговия Интер. Това е неговият стил и той го практикуваша после в Челси и Реал. Той обръща внимание на детайлите, затваря свободните зони и не дава пространства. Моите отбори никога няма да играят по този начин. Аз харесвам друг тип футбол", каза Шави в интервю за "Corriere dello Sport".

Ернандес вече изкара първия си треньорски лиценз и продължава своето обучение.

Що се отнася до стила на игра, който ще имат отборите, които той ще ръководи в бъдеще, Шави има яснота, че те никога няма да се представят като водените от Моуриньо.

„Той е треньор с много отбранителна стратегия. Това е неговият стил и го приложи на практика, както в Челси, така и в Реал Мадрид. Аз предпочитам друг стил на футбол. Аз не го критикувам, но не ми харесва как играят неговите отбори“, добави легендата на Барселона.

Шави също говори за Хосеп Гуардиола: „Искам да опитам от неговия опит в италианския футбол. Рано или късно тази възможност ще се открие пред мен.“