Отборът на Барселона изненадващо загуби от Леванте в първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на краля. „Каталунците“ загубиха с 1:2, но въпреки това запазиха шансовете си за класиране напред, тъй като все пак предстои реванш на „Камп ноу“.

В началото на второто полувреме обаче, Серхио Бускетс и вратарят на Барселона Яспер Силесен се опитаха да „откраднат шоуто“ на градския стадион във Валенсия.

При изпълнението на корнер пред вратата на гостите двамата играчи на Барселона решиха да симулират в един и същи момент след наглед леко боричкане между Силесен и нападател на Леванте.

Във видеото по-долу се вижда лек контакт между вратаря и футболиста на домакините, след който той пада на земята. В същото време обаче, незнайно защо, Серхио Бускет също пада на земята като покосен от куршум.

Странното в случая е, че нито един от двамата играчи не получи наказателен картон, въпреки че на разположение на съдиите бе системата ВАР.

Поведението на Силесен и Бускетс предизвика бурни реакции в социалните мрежи, като голяма част от тях са с подигравателен характер.