Комитетът на съдиите в Испания възнамерява да подаде жалба срещу боса Виляреал Фернандо Роиг и бранителя на Барселона Жерар Пике, които ги засегнаха пряко реферите.

Както е известно, след мача между Виляреал и Реал Мадрид (2:3), босът на „жълтата подводница“ заяви, че съдията Хил Мансано си е тръгнал от „Ел Мадригал“ с торбичка на Реал Мадрид. По-късно бе обявено, че в нея е имало химикалки и моливи с логото на Реал Мадрид.

Същевременно Жерар Пике използва профила си в една от социалните мрежи и написа: „Срещу едни и същи отбори. 8 точки. 8 и толкова. Изрезките са от мадридската преса“.

Припомняме, че след двубоя между Реал и Виляреал имаше много полемики около дузпата, която Мансано отсъди в полза на Кралския клуб. Тя бе отсъдена при резултат 2:1 в полза на домакините, а след като Роналдо я вкара се стигна до равенството 2:2.

От Комитета на реферите възприеха думите на горепосочените лица, като уронващи престижа им, като акцентираха върху изявлението на Роиг, заявявайки, че „поставя под въпрос достойнството и честта на Хил Мансано“.

От друга страна, в Испания напомнят, че Пике имаше проблеми в началото на годината, когато на няколко пъти си позволи коментари по адрес на реферите.