Жерар Пике си навлече сериозен гняв от ръководството на Барселона. Причината е начинът, по който Пике използва четиридневната ваканция, която получи по време на паузата за мачове на националните отбори.

Пике се оттегли от испанския национален отбор, заради което получи четири дни без тренировки. Вместо да си почива обаче каталунецът отиде до Шанхай, а причината бяха бизнес делата му в областта на тениса.

Както е известно, Пике и водената от него инвестиционна компания Kosmos застана зад революционната промяна във формата на отборната Купа Дейвис.

Компанията има амбиции да организира и други нови тенис надпревари.

Пике обаче среща съпротива от някои от големите имена, включително и от Роджър Федерер.

Пике пътува до Шанхай с цел да използва Мастърса в китайския град и да поговори с Новак Джокович и Александър Зверев, които също се обявиха против новия формат на Купа Дейвис.

В Барселона обаче не са никак доволни от факта, че важният защитник е прекарал 20 хиляди километра в път в дните преди важен период с мачове срещу Севиля, Интер и Реал Мадрид.

Ръководството на клуба смята, че Пике мисли повече за бизнес начинанията си, отколкото за ролята си на футболист на каталунците.