Треньорът на Барселона Ернесто Валверде изрази мнение, че каталунците са готови да покажат най-доброто си лице в следващите си мачове. Специалистът говори след минималния успех с 1:0 над Валядолид в Ла Лига. Единствения гол отбеляза Лионел Меси от дузпа.

„През първата част не се представихме добре в атака. Не играехме достатъчно с топката и ни липсваше нужната бързина. Те промениха схемата. През второто полувреме бе различно, създадохме повече ситуации, но техният вратар (бел. ред. - Масип) се представи на ниво“, започна Валверде.

„Смятам, че отборът е готов да покаже най-доброто си лице в идните срещи. В някои моменти не си блестящ в мачовете си. Сега знам, че идват 4 много важни двубоя, но ще вървим стъпка по стъпка“, допълни специалистът.

Следващият мач на Барселона е срещу Олимпик Лион в Шампионската лига. Срещата е на 19 февруари от 22:00 часа. Няколко дни по-късно „блаугранас“ ще направят визита на Севиля, а след това последователно Лео Меси и компания ще мерят два пъти сили с Реал Мадрид – първо в реванша за Купата на Краля, а след това в Ла Лига.