Сексът ли? Всички го практикуват в по-голяма или в по-малка степен.

Затова - ето ви полезни факти за него:

На главичката на клитора има рекордно количество нервни окончания – 8000. На пениса те са наполовина – 4000.

Според разпространеното мнение на жената й трябват 20 минути и дори повече да се възбуди. За мъжете са достатъчни 11-15 минути.

В сексуалната терминология съществува определението „пеперудки на любовта“. Да не вземете да ги ловите – това са въшките по гениталиите.

Случайният секс се практикува много по-често от хора с мания за величие (например футболистът Кристиано Роналдо). Очевидно половият акт се възприема от тях изключително като начин на себеутвърждаване (а може би като семеутвърждаване?), а не като проява на любов.

В Древна Гърция мъжете, спипани в изневяра, понякога са били подлагани на необичайно наказание – в дебелото им черно са вкарвали репичка

Чикагският институт по изследване на миризмата и вкуса твърди, че най-възбуждащата миризма за мъжете е с аромата на лавандула и..баница с тиква.

Психолозите твърдят, че когато не виждаш лицето на партньора, мисълта за неговото удоволствие отива на втори план, отстъпвайки място на разумния егоизъм и пълнотата на усещането. Така че задната поза идеално става за оргазъм.

Изследователи установиха, че гърците са шампиони по полов живот – практикуват го най-често. Втори са пак от Балканите – хърватите.

Ако жената е пристрастена велосипедистка, тя трябва сериозно да се замисли. Учените твърдят, че при жените, които изкарват върху велосипеда по няколко часа дневно, намалява чувствителността на половите органи.

Кафеманите се занимават със секс по-често и се кефят повече на удоволствието от онези, които не пият кафе.

Средната скорост на семеизхвърлянето е 44 км/час.

По време на своя живот американците имат средно около 11 сексуални партньори. /БГНЕС