На 24 март 2016 година от този свят си отиде един от най-великите футболисти за всички времена – Йохан Кройф. До деня на своята кончина и от 1991 година, когато стана треньор на Барселона, холандецът живееше в луксозна къща в квартала Сария, която сега бе продадена.

Класическата къща, която е построена през 1936 година и реновирана през 2008 година бе продадена за 5,3 милиона евро.

Къщата разполага с градина с площ от 450 квадратни метра, автоматични врати, гараж на два етажа с пет паркоместа. Самата къща е на четири етажа, разполага със седем бани, девет спални, зала за игра и изба с площ от повече от 600 квадратни метра.

Къщата е придобита от чуждестранен бизнесмен, който предпочита да остане анонимен. Ясно е, че купувачът не живее постоянно в Барселона, а от четири години търси къща за покупка.

Недвижимият имот бе пуснат в продажба през февруари 2017 година, почти преди една година.

Това бе семейната резиденция, в която Йохан Кройф и неговата съпруга Дани отгледаха трите си деца – Шантал, Сусила и Жорди. Вдовицата предпочете да продаде дома им.

След кончината на Кройф, Диана Костер се премести да живее в апартамент от около 600 квадратни метра, разположен в квартала Туро Парк, където живее в момента.