Доста странно наказание може да получи Барселона заради начина, по който ангажира Антоан Гризман от Атлетико Мадрид през лятото. В момента каталунците са разследвани заради оплакване от страна на "дюшекчиите" и може да бъдат наказани със затварянето на "Камп Ноу" за един мач, съобщава "Ел Мундо Депортиво". 

Санкцията е обсъждана от Испанската футболна лига като една от възможните заради привличането на французина през лятото. "Блаугранас" платиха клаузата му от 120 млн. евро за разтрогването на договора му с мадридчани, но от клуба от столицата се оплакват, че преговорите между двете страни са започнали много преди това. 

По принцип това е забранено от правилата на ФИФА и Атлетико се оплака от начина на провеждане на разговорите. И те искат неустойка от порядъка на 80 млн. евро. По-вероятно е обаче наказанието за Барселона да е друго. 

В Испания изчисляват, че едно затваряне на "Камп Ноу" може да се окаже доста жесток ход спрямо шампиона на страната. При пълен стадион, Барселона може да изкара около 20 млн. евро само от един домакински мач, което е доста сериозен приход.