Защитникът на Барселона Жерар Пике вярва, че Рафаел Надал и Новак Джокович ще вземат участие в новия формат на Купа Дейвис догодина в Мадрид, като "вратата остава отворена" и за Роджър Федерер.

Бранителят на каталунците е президент на Kosmos – компанията, която рекламира новия формат на Купа Дейвис.

"Говорих с повечето топ играчи. С Рафа всичко мина позитивно, ако няма друг важен ангажимент, ще участва. Относно Новак, той сподели, че би предпочел да играе за Световната купа догодина, вместо в Купа Дейвис, но въпреки това съм оптимист, че може да достигнем до съгласие", зави Пике.

Най-малък е шансът Федерер да склони да участва. Швейцарецът е на 37 години и внимателно избира на кои турнири да участва, като не се е състезавал за Купа Дейвис от 2015 година.

"Федерер е в етап от кариерата си, в който приоритизира най-важните тенис турнири. Говорих с негови представители и не получих отказ, така че ,,вратата остава отворена", завърши централният защитник на Барса.

Новият формат на Купа Дейвис ще се проведе в средата на ноември в Мадрид, като ще съвпадне с дебютното издание на Световната купа. /БГНЕС