Мачът между Жирона и Барселона изглежда все по-вероятно да се играе в Маями. Срещата по програма е предвидена да се проведе на 26 януари.

В местните вестници Ла Лига вече рекламира по две страници за провеждането на двубоя.

Вече над 30 хиляди са подписали петицията мачът да се играе в Маями.

Въпреки бурята от негативни реакции, Испанската футболна лига продължава да работи по провеждането на мач от Примера дивисион в САЩ.

Хавиер Тебас иска Маями да приеме двубоя между Жирона и Барселона, който е насрочен за януари 2019 г. В същото време обаче това му беше отказано както от ФИФА, така и от УЕФА, и Испанска футболна федерация. А сам той не може да стори нищо.

И все пак Ла Лига плати за реклама на челната страница в последния брой на вестник Miami Herald, която гласи "Bring us the game", което се превежда "Докарайте мача тук".

Идеята е съгласно сделката с Relevent Sports в следващите 15 години САЩ и Канада да приемат мачове от Примера дивисион. Световната футболна федерация (ФИФА) вече се обяви против "изнасяне" на мачове, а Ла Лига получи отказ и от Испанската футболна федерация (RFEF). 

Жирона - Барселона

Кампанията с петицията беше започната от Ла Лига Северна Америка. В съобщението се казва: "Представете си Луис Суарес, Филипе Коутиньо, Кристиан Стуани, Порту и други да играят точно тук у дома. Истински мач от първенството със заложени точки."

Провеждане на мач в САЩ трябва да стане със съгласието на испанската федерация, ФИФА, "Футбол Америка", както и Конфедерацията на Северна и Централна Америка и Карибския басейн (CONCACAF).

От Ла Лига вече обявиха, че имат готовност при отказ да се обърнат към Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана.