Отборът на Милан надви Барселона с 1:0 в мач от приятелския турнир International Champion Cup. Единственият гол в двубоя, който се игра на стадионa в Санта Клара, Калифорния (САЩ) бе дело на Андре Силва и падна в третата минута на добавеното време.

Каталунците, които са без голяма част от звездите си, влязоха силно в мача и упражниха натиск. В последствие „росонерите“ поизравниха играта, а в 11-ата минута имаха претенции и за дузпа. Те претендираха, че Марлон е играл с ръка, но съдията прецени, че няма основания за посочване на бялата точка.

В края на полувремето късметът покри италианския гранд. Сед изстрел на Малкон, гредата помогна на миланистите и така бе запазено нулевото реми.

През втората част, вече с някои промени и в двата състава, италианците започнаха по-силно. Закономерно момчетата на Дженаро Гатузо създадоха и първата опасност, когато удар на Чалханглу лeтеше застрашително към рамката на появилия се като резерва Марк-Андре тер Стеген, но германецът спаси.

Срещата вървеше 0:0, но в добавеното време „росонерите“ спретнаха бърза контраатака. След подаване отляво, Франк Кеси овладя на дъгата на наказателното поле, а след това изведе хитро Андре Силва, който направи 1:0.