На фона на UEFA EURO 2020 излезе информация, че президентът на Барселона Жоан Лапорта желае да събере своя капитан Лионел Меси и Кристиано Роналдо на "Камп Ноу". Този изненадващ сценарий е лансиран в днешния брой на испанския ежедневник AS.

Вестникът твърди, че Лапорта вече е изпълнил първата си голяма цел – да задържи аржентинеца в Каталуня. Новият му контракт е въпрос на формалност, а самият шесткратен носител на Златната топка е споделил, че иска да остане.

Сега обаче босът е започвал да действа и по трансфера, който ще остане в историята, събирайки двете големи звезди на световния футбол, които диктуват тендециите в последните 10 години.

Още не се знае дали самият CR7 би приел. Агентът му Жорже Мендеш още не е представил официално такава оферта, макар че е наясно с идеята на Лапорта. Според "АС" президентът на Барса е готов да предложи на Юве в замяна двама футболисти на каталунците да поемат в обратна посока. Антоан Гризман, Сержи Роберто и Филипе Коутиньо са посочените имена. С освобождаването на средства от техните заплати от "Камп Ноу" ще финансират част от възнаграждението на Кристиано.

Въпреки че в условията на финансовата криза, която е налегнала Барселона, подобен трансфер ще е доста скъпо удоволствие, Лапорта вярва, че клубът ще удвои приходите си, ако в отбора играят Меси и Роналдо.