Барселона има интерес към крилото на Ювентус Федерико Киеза, но клубът все още не е изпратил официална оферта за него. Това разкри трансферният експерт Матео Морето. Според него на "Камп Ноу" харесват 26-годишния играч, но още не са взели окончателно решение как да процедират.

Истината е, че за момента агентът на Киеза Фали Рамадани е предложил играча на каталунците и опитва да задвижи евентуалната сделка с Ювентус. На този етап обаче няма конкретно развитие по нея и ако се стигне до трансфер, то той ще бъде финализиран в последните дни преди затварянето на трансферния прозорец.

Иначе Киеза навлезе в последната година от договора си с Ювентус. Той не успя да се разбере за подновяване на контракта си, а освен това не влиза в плановете на новия треньор Тиаго Мота. Заради това торинци са готови да го продадат и то доста евтино. Първоначално се говореше, че те искат за него около 25 милиона евро, но сега цената му е паднала дори още повече до 15 милиона евро.

Италианският национал дойде в Юве с големи очаквания от Фиорентина през 2022 година за сумата от 44 млн. евро., които обаче така и не оправда. Той бе преследван от контузии и представянето му бе на приливи и отливи. С екипа на "старата госпожа" той има 131 мача, в които отбеляза 32 гола и направи 23 асистенции.