Бившият футболист на Рома и Милан Боян Кръкич заяви, че Интер трябва да бъде търпелив с приспособяването на Кристиан Ериксен към клуба. „Нерадзурите“ закупиха датчанина през януари от Тотнъм за 20 милиона евро.

„Убеден съм, че ще се справи добре“, заяви Къркич.

29-годишният испанец, който в момента се подвизава с екипа на канадския Монреал, стартира кариерата си в Барселона и се очакваше да бъде следващото голямо име на „Камп Ноу“, но големите очаквания към него така и не се оправдаха и той премина в Рома през юли 2011 година. Той изкара един сезон под наем и в Милан. През 2013 година отново се завърна при „каталунците“, но веднага бе пратен в Аякс под наем последва през 2013 година. Именно там Къркич се срещна за първи път с Ерикесен.

„Пристигнах в Аякс през 2013 година и малко след това той се премести в Тотнъм“, заяви Боян пред „Gazzetta dello Sport“.

След един сезон в Холандия, Божан се премести в Стоук Сити във Висшата лига, където бе предопределен да се изправи срещу бившия си съотборник.

„Във Висшата лига, когато бях в Стоук, играх срещу него няколко пъти“, каза той.

„Говорим за чист талант. В Италия не е лесно, бъдете малко търпеливи с него. Убеден съм, че ще се справи добре", допълни още Къркич.

През двете си години в Италия Боян изигра 52 мача в Серия А, като реализира седем гола в своите 33 участия за Рома и три попадения в 19 мача за Милан.