Бившият футболист на Барселона Даниел Алвеш се изказа много остро по отношение каталунския колос. Според бразилеца „блаугранас“ не знаят как да се отнасят с играчите си и това е една от големите причини, поради която той ги напусна през лятото на 2016 година.

Всъщност трябва да се отбележи, че напускането на 33-годишния играч не стана мигновено, а се проточи в продължение на няколко сезона. В този период регулярно се появяваха информации за надвисналата раздяла, като не един и два пъти той подписа нови договори. Ситуацията не се повтори след края на сезон 2015/2016, когато Алвеш се възползва от клауза в контракта си и премина със свободен трансфер в Юве.

Дани Алвеш: Аз съм като Пабло Пикасо

„Аз обичам да се чувства желан, а ако някой не ме иска, тогава си тръгвам“, каза Алвеш пред испанския ежедневник ABC. “Да си тръгна без пари от Барса беше един класен ответен удар. В последните си три сезона непрестанно чувах: „Дани Алвеш си тръгва“, а директорите и дума не обелваха.”

“Те бяха много фалшиви и неблагодарни, не показаха никакво уважение към мен. Предложиха ми новия договор едва когато клубът бе наказан от ФИФА (със забрана за привличане на нови играчи за 2 трансферни прозореца – б.р.). Точно тогава ги излъгах в тяхната игра и подписах договор с освобождаваща клауза. Хората, които днес управляват Барселона, нямат никаква идея как да се отнасят с играчите си.”

Масчерано с притеснителен комплимент към Лео Меси

„Защо избрах Ювентус ли? Исках да напусна комфортната си зона и да се съревновавам на най-високо ниво в клуб с история и успехи, понеже съм победител. Такива са и Ювентус. Това е институция, която винаги може да те научи на нещо ново. Щастлив съм тук, открих красиви нови предизвикателства и един страхотен отбор.“

„Дани Алвеш три пъти е печелил Шампионската лига с Барселона, докато Ювентус не е печелил турнира от 1996 година насам. Сега имаме оръжията да се борим за тази цел. Тук в отбора са доста суеверни, така че не повдигаме темата на висок глас. Нека вървим стъпка по стъпка“, додаде Алвеш.