Старши треньорът на Наполи – Дженаро Гатузо е категоричен, че вниманието на футболистите му утре вечер срещу Барселона от Шампионската лига не бива да е насочено само към Лионел Меси, а към целия отбор.

“Изправяме се срещу силен състав. Благодаря на отбора и на Карло Анчелоти, аз нищо не съм сторил за това. Утре искам безстрашен Наполи. На “Сан Паоло” не играем добре, с изключение на мача срещу Ювентус. След като Кике Сериен пристигна, Барселона правят това, което вършат от години. При Ернесто Валверде те си връщаха топката след десет секунди, но при Сетиен са нужни само шест. Ще се наложи да изиграем голям мач и в двете фази. Рискуваме много утре. Трябва да се опълчим на Барселона, не бива да сме притеснени. Надявам се да видя оживен тим, който играе с наслада до самия край", започна той.

"Четох, че трябва да маркираме специално Лионел Меси, но не е само той. Както каза Лоренцо Инсиние, Меси е чудесен играч, но той е велик не само на футболно ниво. Меси е най-великият заради начина, по който изживя своята кариера. Пример е за децата, никога не казва нещо неподходящо. Прави неща, които виждаш само на Playstation и които не можеш да си представиш. Той е най-добрият години наред. Не можеш да спреш Меси, но моите играчи трябва да се опитат. Играем срещу Барселона, не само срещу него. Безсмислено е даден играч да пази Меси. Ще пробваме някои неща днес и тогава ще видим", продължи световният шампион от 2006 година.

"Когато бях футболист, поглеждахме лицата на играчите на Барселона и казвахме, че практикуваме различен спорт. Не докосвахме топката, те никога не ни позволяваха да я владеем. Четири дни си мислиш, че си на друга планета. Такова усещане имах, когато се изправях срещу Барселона. Унищожаваха те психически”, сподели Гатузо на пресконференцията си преди утрешния 1/8-финал.