Халфът на Барселона Артур се качи на частен самолет веднага след мача срещу Селта (2:2) вчера и замина за Торино, където предстои да финализира трансфера си в Ювентус. 
 
С бразилския халф отпътува и лекар на каталунците, който ще направи медицински тестове на Миралем Пянич. Босненецът ще продължи кариерата си на "Камп Ноу", като двата клуба вече уточниха всички детайли по сделката.
 
На борда на самолета, с който Артур пристигна в Торино, е бил и бившият директор на Барселона Роберт Фернандес. Именно той е убедил халфа да подпише с Юве, въпреки че желанието му беше да остане в Барса.
 
Артур ще бъде прегледан на базата на "бианконерите" днес, след което ще се отправи обратно за Барселона. Той ще струва на италианския гранд 70 млн. евро, а годишната му заплата ще е в размер на 7 млн. Контрактът предвижда и различни бонуси, които зависят от представянето на играча.
 
Двата клуба ще обявят трансферите до 30 юни. Футболистите обаче ще останат в настоящите си отбори до края на сезона в Шампионската лига.