Бившият футболист на Рома Раджа Наинголан сподели, че е искал да прекрати кариерата си именно в тима на „вълците“, но през миналото лято той беше продаден на Интер. През този сезон той играе като преотстъпен в Каляри, именно откъдето “вълците” го купиха през 2014 година.

“Да играя срещу Рома в неделя със сигурност ще окаже влияние. Не знам какво да очаквам. Надявам се да не ме освиркват. Трудно е да се превърнеш в легенда на Рома след Франческо Тоти и Даниеле Де Роси. Но със сигурност си мислех за това да прекратя кариерата си в Рома. Бях щастлив там, давах душата си, имах всичко, което исках. Напускането ми беше голямо разочарование, но понякога в живота пътищата се разделят. Нещата за тях се усложниха, защото имат много малко играчи с нужния характер. Трябва да имаш, за да играеш за Рома. Всичко е красиво там, но когато нещата не вървят добре и феновете те освиркват, трябва да имаш сериозна психика. Силните играчи могат да се дистанцират от това“, сподели той пред „Ла Република”.

„Никога не съм си мислел за Скудетото. Нищо не съм спечелил, но не ми пука. Не бих променил нищо в кариерата си. По-добре е да съм там, където съм ценен. Неразумно е да продаваш играчи насила. По този начин клубът никога няма да спечели, а играчите се превръщат в числа. Бих искал да мога отново да играя на мача Рома - Барселона заради тръпката, както и полуфинала с Ливърпул, защото щеше да протече различно. Бих го преиграл 10 хиляди пъти. Имаше дузпа за нас и червен картон за тях. Кой знае как би се получило, ако се изиграе наново?”, добави още белгиецът.