Въпреки че беше готов на всичко да остане в Барселона за дълго, халфът Иван Ракитич вече изглежда примирен с факта, че това няма да се случи. И с оглед на това, че се очертава да бъде продаден през лятото, той вече е информирал агентите си в кой отбор би желал да премине. 

Според италианските медии, мениджърите на хърватина вече са започнали първоначални разговори с представителите на Интер. "Нерадзурите" искаха да го купят още през лятото и сега през януари, но по всичко изглежда, че най-накрая това ще се осъществи през юли. 

Ракитич, който следващия месец става на 31 години, е на "Камп Ноу" от 2014 г. и е обвързан с каталунците до 30 юни 2021 г. Той се надяваше да получи предложение за нов договор след силната си игра на Световното първенство, но това не се случи. 

Хърватинът се надяваше и на по-добри финансови условия по евентуалния си контракт с Барса, но след привличането на младия Френки де Йонг на неговата позиция окончателно разбра, че ще свири втора цигулка, ако остане и затова вече павира пътя си към "Сан Сиро".