Ливърпул се изправя срещу Аталанта на "Анфийлд" в първи двубой от четвъртфиналната фаза на Лига Европа. Срещата е с начален час 22:00 и може да я проследите НА ЖИВО на Gong.bg, където ще ви направим съпричастни към сблъсъка минута по минута.

Ливърпул е не успя да спечели последния си мач от първенството, като завърши 2:2 с Манчестър Юнайтед и тимът на Юрген Клоп ще е амбициран да се върне на пътя на победите. Мърсисайдци могат да се похвалят, че вече разполагат с почти всички футболисти, след като Алисон, Диого Жота и Трент Александър-Арнолд подновиха тренировки с първия отбор, но до последно ще бъдат под въпрос за срещата. Ливърпул вероятно ще излезе с всичко най-добро в опит да реши голяма част от нещата още в първия двубой.

Аталанта не се намира в най-доброто си моментно състояние, като има едва две победи в последните си девет мача във всички турнири. Италианският тим отстрани трудно Спортинг с общ резултат 3:2 в предишната фаза на турнира, за да си осигури среща с именития си съперник. Едно от най-големите оръжия на Аталанта е полузащитникът Теун Коопмейнерс, който има 11 гола в Серия А през настоящата кампания.