Капитанът на Барселона Серхио Бускетс е под въпрос за двубоя срещу Манчестър Юнайтед в Лига Европа следващата седмица, след като от лидера в Ла Лига потвърдиха, че той е изкълчил глезена си в неделния мач срещу Севиля.

Бускетс се контузи още в 4-ата минута на срещата, която "каталунците" спечелиха на "Камп Ноу" в 3:0.

34-годишният футболист, който е играл в 27 от общо 31 мача на Барселона през този сезон, премина скенер, който разкри, че има разтежение на латерална връзка на левия глезен.

41 снимки

Въпреки че не е обявено официално колко време Бускетс ще се възстановява, според медиите, бившият испански национал ще бъде извън терена поне две седмици.

Това означава, че Бускетс ще пропусне мачовете в Ла Лига срещу Виляреал и Кадис, както и първата среща от Лига Европа с Манчастър Юнайтед на 16 февруари. Барселона ще пътува до "Олд Трафорд" седмица по-късно, преди да приключи мачовете за този месец с гостуване на Алмерия в испанското първенство.

Бъдещето на футболиста в испанския грант след този сезон остава неясно, като старши треньорът Шави повтори тази седмица, че полузащитникът ще има последната дума дали да остане или да напусне.

Отборът на Шави вече има осем точки преднина на върха в класирането в Ла Лига, като победата им срещу Севиля дойде няколко часа след изненадващата загуба на Реал Мадрид с 0:1 от Майорка.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева