В Барселона изразиха категоричните си намерения да спечелят Лига Европа. Пътят към трофея обаче е доста дълъг и труден, като „каталунците“ ще трябва да преминат през редица силни отбори, за да постигнат целта си.  Жребият отново не бе благосклонен към Барса и реши да изправи тима срещу Манчестър Юнайтед още  в плейофите за класиране на осминафиналите,  а според много специалисти и анализатори това буквално ще бъде финал преди финала.
 
Факт е, че сблъсък като Барселона срещу Манчестър Юнайтед приляга повече на Шампионската лига, но сега и двата отбора трябва да приемат  реалността.  Според наставника на Барселона Шави, неговият тим е задължен да спечели Лига Европа. Бившият халф смята, че каталунският гранд трябва да извърви целия път и да зарадва феновете с трофей. 
 
„Ще го кажа съвсем ясно, за да се знае още отсега, желаем да спечелим Лига Европа и това е нашата цел. Това е турнир, който никога не сме печелили и искам да зарадваме хората с купа.  В лицето на Манчестър Юнайтед имаме сериозно предизвикателство, но ние трябва да се справим. Няма да е лесно, ще бъдат  вълнуващи два мача, но когато искаш да триумфираш в дадена надпревара, нямаш право да се оплакваш. Ние ще дадем всичко от себе си, за да ги отстраним, и както вече казах, не бихме се задоволили с нищо по-малко от трофея в Лига Европа“, коментира Шави.