Вторият кръг на груповата фаза на Световното приключи, кото означава, че общият брой на мачовете за целия шампионат е преполовен. Затова е време за малка равносметка. А именно да видим играчите на кой клубен отбор с се разписали най-много за родината си до момента. 

Безспорният лидер след изиграването на 32 мача е Реал Мадрид. Играчите на европейския клубен шампион имат 8 гола за своите национални отбори. Лидер сред тях е Кристиано Роналдо с 4 за Португалия, следват Лука Модрич с 2 за Хърватия, както още Начо и Тони Кроос с по 1, съответно за Испания и Германия.  

Изненадващо или не, но на второто място е Тотнъм. Трима играчи на "шпорите" са се разписали до момента. Топреализаторът на първенството Хари Кейн с 5 гола, Хьон Мин Сон с дин за Южна Корея и Кристиан Ериксен с 1 за Дания. 

Третата позиция си делят три клуба, чиито играчи имат по 5 гола за държавите си. Това са Манчестър Юнайтед (Ромелу Лукаку - 4 за Белгия, Джеси Лингард - 1 за Англия), Атлетико Мадрид (Диего Коста - 3 за Испания, Хосе Хименес - 1 за Уругвай, Антоан Гризман - 1 за Франция) и Барселона (Филипе Коутиньо - 2 за Бразилия, Луис Суарес - 1 за Уругвай, Йери Мина - 1 за Колумбия и Иван Ракитич - 1 за Хърватия).