Надеждите на Челси за спечелване на първа титла в Шампионската лига за жени бяха изпепелени, след като Барселона преодоля изоставането с един гол от първия мач и спечели с 2:0 на "Стамфорд Бридж", за да се класира за финала.
 
Двубоят в Лондон пред рекордните 40 000 зрители не мина без скандали. Треньорката на Челси - Ема Хейс, изригна след мача, че тя и нейният отбор се чувстват ограбени. Според нея съдийството на румънката Юлиана Деметреску е предрешило изхода на двубоя с червен картон и дузпа, които бяха поставени под сериозно съмнение.

Ема Хейс

източник: Gulliver/GettyImages

Барселона поведе с гол на носителката на "Златната топка" Айтана Бонмати, а след половин час игра Кадейша Бюканън от Челси получи много спорен втори жълт картон, но ВАР не се намеси, тъй като нямаше директно изгонване. 15 минути преди края пък испанките получиха дузпа, от която Фридолина Ролфо направи 0:2.
 
„Бяхме ограбени. Дори играчите на Барселона признаха, че реферът им е помогнал. Не мисля, че това дори беше фал, да не говорим за жълт картон. Това е най-лошото решение в историята на Шампионската лига при жените“, заяви разочарованата Хейс, която от лятото поема националния женски отбор на САЩ след 12 г. начело на Челси.
 
Решението за дузпа в полза на Барселона също беше противоречиво, след като повторенията показаха, че Бонмати е инициирала контакта с Ашли Лорънс, поставяйки крака си пред нея.
 
Другият финалист в турнира ще бъде излъчен днес в изцяло френски сблъсък. Един срещу друг ще излязат ПСЖ и Лион, който спечели първата среща с 3:2. Мачът за трофея е на 25 май в Билбао.