Барселона победи Арсенал с 2:0 в първи 1/8-финален мач в Шампионската лига. Крепостта на "артилеристите" беше срутена набързо от развилнелите се футболисти на каталунския гранд.

Меси на два пъти прониза Петер Чех, след като до този момент не се беше разписвал срещу стража в предишните срещи между двамата. 

Наставникът на Барса Луис Енрике коментира на пресконференцията преди двубоя, че казва Абракадабра и магията започва.

Е, явно и в снощния мач това се получи. Англичаните заслужават уважение с опитите си да затруднят съперника, дори да го победят, но това е загубена кауза поне на този момент.

Явно извънземните сили на Меси и компания нямат конкуренция не само в Европа, но и в света. Красота, блясък, отигравания от друга планета, това е само малка част от нещата, които могат да се кажат за Барса в този момент.

Испанците демонстрират качества, както същевременно и някаква простота в действията, кинжална атака, три паса и гол. Неймар, Суарес и Меси - отлично изпълнение и попадение.

Ще бъде интересно дали някой тим ще успее да се противопостави на Барселона по пътя към отличието в Шампионската лига до края на турнира, това със сигурност няма да бъде Арсенал. Независимо, че идва реванш в Испания.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS