Детето-чудо на Барселона Ансу Фати сбъдна една от мечтите си, призна футболистът пред официалния сайт на УЕФА. Снощи той отбеляза победното попадение срещу Интер за 2:1 и стана стана най-младият голмайстор в историята на Шампионската лига и практически изхвърли "нерадзурите" от турнира.
 
"Нямах представа за рекорда, казаха ми след мача. Много съм щастлив, това е супер. Победата на отбора и голът ме правят много щастлив. Това е сбъдната мечта. Нещата се развиват толкова бързо. Сега просто се наслаждавам на момента и на себе си. Уча се от най-добрите", каза тийнейджърът.
 
Със своите 17 години и 40 дни Фати подобри 22-годишен рекорд в турнира на богатите. До снощи най-младият голмайстор в Шампионската лига беше Питър Офори-Куайе, който се разписа за Олимпиакос срещу Розенборг на  1 октомври 1997 г., когато беше на 17 години и 195 дни.
 
Талантът призна, че е се е стъписал след отбелязването на гола във вратта на Интер. 
 
"Подадох на Суарес, после той ми върна топката. Бях много изненадан при гола си, защото целият стадион млъкна. Казах си "Какво направих". Но съм много щастлив", радва се Фати.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noche inolvidable.😊 Muy feliz por la victoria y mi primer gol en @championsleague #forçabarça 🔵🔴

A post shared by Ansu Fati (@ansufati) on