Футболистът на Барселона Жорди Алба, коментира предстоящия финал в Шампионската лига между вечния съперник на каталунците - Реал Мадрид и Ливърпул.

Испанският национал заяви, че желае загуба за "белия балет", като добави, че би поздравил съотборниците си в националния отбор при триумф в Киев на 26 май.

"Връзката ми с футболистите на Реал е чудесна. Прекарвам повечето време с тях, когато сме в националния отбор, но желая Ливърпул да спечели. Всъщност искам Мадрид да губи всеки двубой", сподели футболистът на Барселона. 

"Нямам проблем да го кажа и никой не трябва да го приема лошо. Ще спя спокойно и няма да има драма, ако Реал спечели. Ще гледам мача, а най-добрият ще спечели, това е игра", добави той.

"Ще поздравя съотборниците си от Мадрид, ако спечелят. Атмосферата между нас е чудесна и трябва да остане такава. Всички ще можем да се съсредоточим към Световното, когато сезонът приключи", продължи играчът на Барселона.

"Надявам се, че няма да ми се налага да поздравявам Реал Мадрид за трета поредна Шампионска лига. Миналата година ги поздравих, когато победиха Ювентус на финала, но ми се иска сега да не ми се налага да го правя", каза още Жорди Алба.

Със съдействието на SPORTRESPECT.COM