Барселона и Ювентус не успяха да затворят окончателно Група D в Шампионската лига, след като и двата фаворита не успяха да вземат по повече от точка при гостуванията си съответно в Пирея и Лисабон.

Барса направи само 0:0 в Гърция срещу Олимпиакос, а Ювентус изравни за крайното 1:1 срещу Спортинг в Португалия.

Така Барселона е лидер в групата с 10 точки, втори е Ювентус със 7, Спортинг има 4, а Олимпиакос взе първата си точка, два кръга преди края на борбата в групата.

Разбира се, Барса и Ювинтус остават абсолютните фаворити за излизане от тази група.

В Пирея мачът започна с очакван натиск за каталунците, които натиснаха от самото начало, но изпаднаха два-три пъти в засади в голови ситуации.

Олимпиакос се опитваше да контрира макар и рядко и в 14-ата минута претендираха за дузпа за интервенция на Умтити срещу Абделауи.

При друга контра Костас Фортунис изскочи опасно, но стреля право в Тер Стеген.

Барса продължи да доминира, но и на моменти да изпитва напрежение при ответните атаки на домакините. Така или иначе никой от двата отбора не успя да стигне до гола през първото полувреме и то приключи 0:0.

В самия край на първата част мускулна контузия получи Сержи Роберто и той е принудително заменен от Деулофеу.

Мачът продължи в същото русло и след почивката. Барселона атакуваше, Олимпиакос се бранеше организирано и контрираше рядко.

В 62-ата минута след атака на Суарес и Меси аржентинецът стреля от много изгодна позиция, но направи сериозен пропуск.

В 80-ата минута Луис Суарес опита да прехвърли вратаря, но топката тупна върху напречната греда на гръцката врата.

Буйните местни фенове всячески опитваха да помогнат на своите да докопат поне точката – било с мощни дюдюкяния или с пронизителен звук от странна сирена.

В Португалия лисабонските „лъвове“ стигнаха до ранен гол. В 20-ата минута Бруно Сезар стигна до удар по отбитата от Буфон топка и тя влетя във вратата му – 1:0 за Спортинг.

Ювентус имаше шанса да отговори веднага, но Сами Кедира изпрати топката малко встрани от вратата.

Нищо съществено не се случи повече до почивката, която дойде при гол аванс за португалците.

Бруно Фернандеш имаше възможността да покачи в 61-ата минута, но пропусна идеален шанс за Спортинг. Веднага след това той изведе Бас Дост, но и холандецът не успя да порази Буфон.

В 69-ата минута дойде ред на Руи Патрисио да отразява сериозна опасност пред своята врата.

Десет минути след това обаче Ювентус изравни чрез голаджията си Гонсало Игуаин и Юве изравни – 1:1. И това се оказа крайният резултат в срещата.