Барселона пречупи амбициите на Интер да се класира за елиминациите в Шампионска лига, след като победи с 2:1 на "Сан Сиро" в мач от група F. Головете за успеха на каталунците реализираха Перес и Фати, а за домакините точен беше Лукаку.

Още в първата минута Лаутаро Мартинес премина през отбраната на гостите и стреля, но ударът му беше блокиран. В 7-ата минута Ромелу Лукаку прати топката във вратата на Нето, но той беше в положение на засада и гол нямаше. Барселона отвърна с удар на Перес минута по-късно, но Ханданович се справи.

Бираги също пробва мерника си към Нето, но вратарят на испанския тим спаси положението в 19-ата минута на срещата.

Стигна се до 23-ата минута на двубоя, когато Годин не успя да спре Видал, който намери добре Перес и той прониза стража на "нерадзурите".

Интер се впусна да търси изравняването. В 29-ата минута Весино стреля от далечно разстояние вместо да търси подаване към Лукаку или Мартинес, а топката не намери очертанията на вратата.

Ленгле пробва мерника си в 33-ата минута, но за щастие на играчите на домакините, топката не намери целта. 

В 44-ата минута на двубоя Интер възстанови равенството. След асистенция на Мартинес, Лукаку прониза Нето и върна паритета на стадиона.

В 49-ата минута на двубоя Ракитич преодоля 4-ма съперници, стреля към вратата, но спечели само корнер. Интер тръгна да търси успеха и положенията пред Нето се заредиха едно след друго. В 61-ата минута Лукаку стреля, Нето спаси.

Седем минути по-късно Видал стреля, топката не намери целта. В 73-ата минута Лаутаро Мартинес стреля опасно, но топката мина на сантиметри от страничната греда. 

В 73-ата минута Мартинес реализира попадение, но беше в положение на засада и гол нямаше. Седем минути по-късно отново топката влезе във вратата на Барселона след удар на Мартинес, но отново имаше засада, този път на Лукаку и нямаше попадение.

Барселона отвърна с удар на Перес в 82-ата минута, но топката мина над вратата. В 86-ата минута след като влезе като резерва Ансу Фати се разписа и изведе отбора си напред в резултата, което сложи край на мечтите на Интер за продължаване в елиминационната фаза. Фати стана и най-младият играч с гол в Шампионска лига

Испанският тим игра с предимно млади играчи, но това не попречи тимът да демонстрира класа и да спечели двубоя.

След успеха на Борусия Дортмунд с 2:1 над Славия Прага напред в тази група продължават германците, както и Барселона, а Интер ще продължи в турнира Лига Европа.

Интер - Барселона 1:2
голмайстор: 0:1 Перес (23), 1:1 Лукаку (44), 1:2 Ансу Фати (86)


Ето и съставите на двата тима:

Интер: Ханданович, Годин, Де Врай, Шкриняр, Д`Амброзио, Весино, Брозович, Валеро, Бираги, Лукаку, Мартинес

Барселона: Нето, Ленгле, Юмтити, Тодибо, Ваг, Видал, Ракитич, Алена, Фирпо, Гризман, Перес