Барселона се превърна в първия осминафиналист в Шампионската лига, въпреки че изпусна Интер при гостуването си на „Сан Сиро“ и срещата завърши без победител – 1:1. Малком отбеляза дебютния си гол за Барселона в 83-та минута, но Мауро Икарди успя да изравни резултата в 87-та минута. Каталунците отново играха без своята голяма звезда Лионел Меси. Аржентинецът пътува с отбора за Милано, но дори не попадна в групата за срещата. В същото време Малком не само записа дебютен мач за "блаугранас" в Шампионска лига, но и отбеляза дебютния си гол с екипа на Барселона в официален мач. 

Двубоят започна с надмощие на Барселона. Още във 2-та минута Усман Дембеле отправи удар по посока на вратата на Интер, но Самир Ханданович се намеси и спаси. В 12-та минута Луис Суарес финтира Милан Шкриниар, след което стреля, но Ханданович спаси.

Интер организира добра атака в 19-та минута, когато Иван Перишич взаимодейства с Асамоа, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Барселона и стреля, но над напречната греда в аут.

Луис Суарес получи трудна топка в наказателното поле на Интер в 22-та минута. Уругваецът я овладя, след което се опита да прехвърли Ханданович, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Интер. В 30-та минута се получи много сериозно разбъркване в наказателното поле на „нерадзурите“, където първо Дембеле, след това Суарес, а накрая и Коутиньо не успяха да вкарат. В крайна сметка Шкриниар панически изби топката в корнер. Барселона направи страхотен пропуск в 31-та минута, когато Пике пусна към Луис Суарес, който бе на отлична позиция, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

Филипе Коутиньо отправи много опасен удар в 37-та минута от дъгата на наказателното поле на Интер, но Самир Ханданович плонжира и успя да избие в корнер. В 42-та минута Луис Суарес насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Интер, но Ханданович отново се намеси и спаси.

Барселона започна активно и второто полувреме. Филипе Коутиньо отправи много опасен удар в 52-та минута, но Ханданович бе на мястото си и спаси.

Интер можеше да поведе в резултата в 59-та минута, когато Жерар Пике допусна груба грешка и подари топката на Мауро Икарди, но след това защитника на Барселона се намеси решаващо и я изби от краката на аржентинския нападател.

Барселона пропиля отлична възможност в 59-та минута, когато Усман Дембеле подаде към Иван Ракитич, който отправи много силен удар, но Ханданович се намеси и спаси.

Филипе Коутиньо направи добър пробив в 63-та минута, когато финтира Весино, получи се рикошет, което затрудни допълнително Ханданович, но той бе стабилен и изби в корнер.

Иван Перишич центрира опасно в наказателното поле на Барселона в 65-та минута, където Матео Политано стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Барселона направи нов пропуск в 66-та минута, когато Усман Дембеле отправи хубав удар, но Ханданович спаси, след което при добавката Луис Суарес стреля в аут.

Барселона поведе в резултата в 83-та минута, когато Филипе Коутиньо финтира Стефан де Фрай, след което подаде към Малком, който стреля между Асамо и Перишич и прати топката във вратата на Самир Ханданович.

Интер успя да изравни резултата в 87-та минута. Серхио Бускетс допусна груба грешка в наказателното поле на Барселона. Весино стреля, но се получи рикошет и топката попадна в Мауро Икарди, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Тер Стеген.

Равенството бе достатъчно за Барселона да се класира за осминафиналите на Шампионската лига. Каталунците все още не са си осигурили първото място в групата, въпреки че са с 10 точки, докато Интер е втори със 7. 

В другия мач от групата Тотнъм спечели с 2:1 при домакинството си на ПСВ Айндховен. „Шпорите“ изоставаха с 0:1 в дълъг период от мача, но след два гола на Хари Кейн успяха да стигнат до победата, която все пак запази шансовете им за продължаване напред в турнира.

ПСВ Айндховен поведе в резултата още във 2-та минута, когато Гастон Перейро центрира от корнер в наказателното поле на Тотнъм, където Люк де Йонг бе изпусна и вкара топката във вратата на Гадзанига.

Йерун Зут демонстрира чудесния си рефлекс в 23-та минута, когато отрази опасен удар на Лукас Моура.

Зут направи блестящо спасяване в 28-та минута, когато отрази много опасен удар на Кристиан Ериксен.

Осем минути по-късно холандският вратар отново бе на мястото си и спаси удара на Деле Али.

ПСВ можеше да удвои своята преднина в 58-та минута, когато Перейро отправи опасен удар с глава, но Гадзанига проследи ситуацията и спаси.

Тотнъм изравни резултата в 78-та минута, когато Хари Кейн с удар от 14 метра прати топката във вратата на Йерун Зут.

Кадзанига отново демонстрира невероятен рефлекс в 82-та минута, когато спаси удара на Мален.

Тотнъм стигна до победата с нов гол на Хари Кейн в 89-та минута. Бен Дейвис центрира в наказателното поле на ПСВ, където Хари Кейн стреля с глава, Сейнсбъри се опита да изчисти топката, но се размина с нея и тя влетя във вратата на Йерун Зут.

Това е първа победа за „шпорите“ в груповата фаза на Шампионската лига. Отборът събра 4 точки и е трети, а ПСВ Айндховен е последен с 1 точка.