Барселона триумфира в младежката Шампионска лига. Каталунците не оставиха никакви шансове на Челси и спечелиха с 3:0 във финала, който се игра на стадион в Нион. Много силен мач за „блаугранас“ изиграха нападателите Абел Руис и Алехандро Хосе Маркес Мендес.

Барселона поведе в резултата в 31-та минута. Абел Руис се отчете с много добра индивидуална изява, след което сложи топката на главата на Мендес, който я вкара в опразнената врата.

Барселона удвои своята преднина в 50-та минута. Маркес Мендес се възползва от груба грешка на Гуехи. Нападателят на каталунците отне топката и след това не пропусна да вкара.

Челси можеше да върне интригата в мача в 60-та минута. Хъдсън-Одой стреля от фаул, но след това топката се спря в десния стълб на вратата на Пеня.

Челси пропусна нов шанс в 82-та минута, когато Хъдсън-Одий се отличи с ново добро отиграване и комбинира с Браун, който стреля, но не успя да вкара.

Барселона вкара трети гол в добавеното време на срещата, а негов автор бе Абел Руис.

По този начин Барселона спечели за втори път трофея от младежката Шампионска лига. Челси също на два пъти е триумфирал в надпреварата, а РБ Залцбург спечели надпреварата през миналия сезон.