Барселона постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на Спортинг Лисабон от група „D“ на Шампионската лига. Каталунците доминираха отчетливо през по-голямата част от мача, но стигнаха до победата в мача след автогол дело на Себастиан Коатес.

Луис Суарес отправи далечен удар в 15-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Кристиано Пичини направи много добър пробив в 17-та минута, когато демонстрира добър контрол върху топката и премина няколко футболисти на Барселона, след което стреля от около 22 метра, но над напречната греда в аут.

Жорди Алба пусна отличен пас в 19-та минута. Луис Суарес пропусна топката за Лионел Меси, който стреля, но Руи Патрисио спаси.

Барселона пропусна отлична възможност да поведе в резултата в 28-та минута, когато Серхи Роберто пусна отличен извеждащ пас към Луис Суарес, който излезе сам срещу Руи Патрисио, но вратарят на Спортинг успя да спаси удара му.

Бруно Фернандес тества Марк-Андре тер Стеген с далечен удар, но вратарят внимаваше и спаси.

Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Спортинг в 36-та минута, след което Жерар Пике продължи с глава към Луис Суарес, но той не успя да нанесе завършващ удар.

Лионел Меси излезе на отлична позиция в наказателното поле на Спортинг в 43-та минута след много добър извеждащ пас от Жерар Пике. Ударът на аржентинеца в последния момент бе блокиран от Фабио Коентрао.

Барселона поведе с 1:0 в 49-та минута, когато Лионел Меси центрира от фаул в наказателното поле на Спортинг, където Луис Суарес не успя да стреля добре с глава, топката се отклони от Себастиан Коатес и влетя във вратата на Руи Патрисио.

Пред Лионел Меси се откри нова възмжност в 57-та минута, но ударът му бе блокиран от Жереми Матийо, който изчисти топката в корнер.

Лионел Меси стреля от фаул в 65-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут. Луис Суарес получи пространство и стреля в 66-та минута, но Патрисио спаси.

Тер Стеген се намеси решаващо в 71-та минута, когато изби топката от главата на Бас Дост.

Барселона направи нов невероятен пропуск в 86-та минута, когато Иван Ракитич пусна пас към Паулиньо, който бе изведен сам срещу Руи Патрисио, но вратарят на Спортинг успя да спаси удара му.

В другия мач от групата Ювентус надделя с 2:0 при домакинството си на Олимпиакос. Попаденията за „бианконерите“ отбелязаха Гонсало Игуаин и Марио Манджукич.

Вратарят на Олимпиакос Силвио Прото демонстрира своя рефлекс в 34-та минута, когато спаси удара с глава на Марио Манджукич. Минута по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Олимпиакос Стефано Стураро стреля с глава, но Прото отново успя да се намеси и да избие в корнер.

Силвио Пртото отново демонстрира невероятния си рефлекс в 40-та минута, когато спаси нов удар на Манджукич с глава. Хърватинът изпращаше топката в горния ляв ъгъл на вратата на Олимпиакос, но стражът се намеси и спаси.

Прото се отличи с ново спасяване в 45-та минута, когато отрази удара на Пауло Дибала.

Ювентус поведе в 69-та минута, когато Алекс Сандро центрира в наказателното поле на Олимпиакос, където Гонсало Игуаин стреля, но във футболист на гостите. Топката се върна в аржентинския нападател, който при добавката не пропусна да вкара.

Ювентус вкара втори гол в 80-та минута, когато Игуаин пусна отличен извеждащ пас към Дибала, който изскочи сам срещу Прото и го преодоля, но Енгелс притича и се опита да изчисти топката, която се удари в тялото на Марио Манджукич и влетя във вратата на Олимпиакос.

Олимпиакос можеше да върне един гол в 85-та минута, но Ел Фарду направи непростим пропуск отблизо пред вратата на Джанлуиджи Буфон.

Класиране в група „D“:

1.    Барселона 6 точки

2.    Спортинг 3

3.    Ювентус 3

4.    Олимпиакос 3