Скромно, но от сърце! Под това мото протекоха и двата мача от група "D" на Шампионската лига. Въпреки това фаворитите в групата Барселона и Ювентус не допуснаха изненади и съвсем очаквано продължават похода си към осминафиналната фаза на турнира. 

"Бианконерите" определено успяха да накарат привържениците си да изтръпнат на моменти, но все пак изкопчиха победата от Олимпиакос като гости. Макар и последен в класирането, тимът от Пирея даде сериозен отпор на възпитаниците на Масимилиано Алегри, особено през вторите 45 минути от двубоя.

Въпреки това двубоят завърши с победа от 2:0 в полза на италианския гранд. Хуан Куадрадо откри резултата с ранно попадение в 15-ата минута на срещата. Чак в 90-ата обаче падна второто попадение за "бианконерите".

Първото по-сериозно положение в срещата бе в 7-ата минута. Пауло Дибала овладя в наказателното поле и отправи удар към лявата греда. Стражът на домакините Силвио Прото обаче внимаваше и направи страхотно спасяване, за да го спре.

Хуан Куадрадо откри за “бианконерите” още в 15-ата минута на срещата. Алекс Сандро проби отляво и нахлу на скорост в наказателното поле. Въпреки че имаше възможност да шутира, той реши да изпрати брилянтен успореден на голлинията пас към останалия пред опразнената врата Куадрадо. От своя страна 29-гошиният колумбиец нямаше как да сбърка и само подложи крака си, нанизваки топката във врата на Силвио Прото.

В 37-ата Гонсало Игуаин пробва шут към левия ъгъл, но Прото отново се намеси решаващо.  

Единственото по-опасно положение за домакините през първите 45 минути се откри пред Урош Джурджевич. Нападателят на “червено-белите” засече с глава центрирана топка от корнер, но опитът му беше отлично париран от Войчех Шчесни.

Втората част започна с още две сериозни предизвикателства за стража на гостите. В 57-ата Фелипе Пардо се озова очи в очи с полския вратар и шутира по земя към десния ъгъл. Войчех Шчесни обаче отрази опита му.

Секунди по-късно Марко Марин отново изпробва рефлексите на Шчесни, който за пореден път не поддаде.

Домакините нацелиха и греда в 83-ата минута на срещата. Ел Фарду Бен Набуан стреля с глава от малкото наказателно поле, но ударът му не беше достатъчно точен и топката отскочи от лявата греда.

В 89-ата минута влезлият като резерва Федерико Бернардески овладя добре, нагласи си топката и отправи удар от 21 метра. Силвио Прото обаче осуети опита му. 

Само минута по-късно обаче бившият нападател на Фиорентина бе изведен отлично от Сами Кедира. Бернарндески си проправи път към наказателното поле и успя да шутира между трима от футболистите на Олимпиакос. Ударът му бе безпогрешен и с него официално бе сложен край на интригата в двубоя.

В другия мач от група “D” на ШЛ Барселона и Спортинг Лисабон също не предложиха кой знае какъв екшън на "Камп Ноу", въпреки че португалците имаха на каква да се надяват. Каталунският гранд обаче не даде никакъв шанс на съперника си, след като се наложи с 2:0.

Старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде реши дa даде почивка на по-голямата част от титулярите си, като извън стартовите 11 остана голямата звезда на “блаугранас” Лионел Меси, а неговото място в атака бе заето от Пако Алкасер. Почивка получиха още Марк-Андре тер Щеген, Хавиер Масчерано, Серхио Бускетс, Жорди Алба и капитанът на Барса Андрес Иниеста.

Пако Алкасер откри в 59-ата минута на срещата. Денис Суарес отправи перфектно центриране от корнер в наказателното поле, където 24-годишният Алкасер се извиси най-високо и заби куршум с глава в дясната страна на вратата, правейки резултата 1:0.

В допълните минути на редовното време пък бившият футболист на Барса Жереми Матийо си наниза собственоръчно автогол, увеличавайки преднината на каталунците. Денис Суарес влезе на скорост в наказателното поле и прати успореден пас към Пако Алкасер. В опита си да изчисти защитникът на Спортинг се хвърли на самоотвержен шпагат, след който в крайна сметка топката се озова в собствената му врата.

Така до промени в групата не се стигна. Барселона остава на първото място с актив от 14 точки, а Юве е на втората позиция с 11. Спортинг Лисабон пък поема към Лига Европа със 7 точки, а Олимпиакос е последен с една единствена точица.