Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, разкри, че Андрий Лунин ще бъде на вратата в реванша с Байерн от полуфиналите в Шампионската лига. Отличното представяне на Тибо Куртоа срещу Кадис през уикенда в Ла Лига породи спекулации, че белгиецът ще получи титулярно място утре.
 
Анчелоти подчерта, че спечелената титла в Ла Лига няма да попречи на подготовката на отбора за втория мач срещу Байерн. Той призна, че Байерн е бил по-добрият отбор в първия мач, който завърши 2:2.
 
"Лунин ще играе. Планът за футболист, който се завръща след такава сериозна контузия, не се променя от една ситуация. Тибо бе на терена срещу Кадис, защото е на ниво, а сега ще има време, за да върне в най-добрата си форма. Планът няма да се промени заради срещата с Кадис. Той изигра добър мач, но все още трябва да достигне най-доброто си ниво.
 
В събота бяхме щастливи, че спечелихме мача си, а после и титлата в Ла Лига. Трябваше да контролираме нашата радост, за да се подготвим за предстоящия двубой. Ще мислим в четвъртък как да празнуваме.
 
Сега сме концентрирани върху утрешния двубой. Байерн е страхотен отбор и трябва да призная, че игра по-добре от нас в първата среща. И двата отбора правят бързи преходи, защото разполагат с нужните играчи. С добър аланс обаче рискът може да се управлява добре", добави Анчелоти.
 
Полузащитникът Орелиен Чуамени пропусна срещата с Кадис заради удар в крака, но ще бъде на разположение след като тренира нормално днес. Реал Мадрид ще разчита на пълен състав срещу Байерн Мюнхен с изключение на Давид Алаба, който е извън сметките до края на сезона.