Футболистът на Челси Сесар Аспиликуета заяви, че Андрес Иниеста няма да бъде приет добре на „Стамфорд Бридж“ в предстоящия първи осминафинален мач от Шампионска лига.

„Нашата цел е да се класираме за четвъртфиналите на Шампионска лига. Знаем, че ще бъде много трудно, но сме решени да отстраним Барселона“, коментира Аспиликуета.

„Винаги е интересно, когато можеш да играеш срещу един отбор, който разполага с едни от най-силните футболисти в света. Барселона играе много силно. Този отбор е способен да накаже всяка една грешка. Ние трябва да играем през всички 180 минути изключително концентрирано“, добави защитникът.

„През миналия сезон не участвахме в Шампионска лига и това ни позволи да се концентрираме върху първенството и местните турнири. Това ни позволи да спечелим титлата и да стигнем до финала за Купата на Англия. През този сезон към нас имаше много големи очаквания“, продължи той.

„Гуардиола направи невероятни неща в Барселона. След това той ги прехвърли в Байерн, а сега прави същото и в Манчестър Сити. Неговите резултати са изключително добри, а отборът му играе превъзходно. Нашата цел е да задържим мястото си в топ 4.“

„Коутиньо няма да играе срещу нас и това е добра новина. Дембеле е много опасен футболист. Той може да се възползва отлично от празните пространства.“

„Сблъсъкът е много отворен. Меси може да реши изхода, но Еден Азар също. Конте е човек, който знае как да изтиска максимума от всеки един играч. Роман Абрамович е много дискретна личност.“

„Лионел Меси е футболист, който се различава от останалите. Той е феноменален играч.“

„Иниеста със сигурност няма да бъде посрещнат добре на „Стамфорд Бридж“. Той промени историята, а феновете на Челси помнят този момент. Това бе удар в сърцето“, каза още Сесар Аспиликуета.