Барселона ще трябва да плати 115 млн. евро, ако подпише с още един играч на Ливърпул. В последните 5 години каталунците купиха Луис Суарес и Фелипе Коутиньо, които във времето на своето преминаване бяха най-големите звезди в състава на "мърсисайци".

Сумата от 115 млн. евро е била заложена в договора на Коутиньо при сделката от януари 2018-а г. В онзи момент англичаните са подсигурили финансовия си баланс при следваща продажба на Барса.

В Англия говорят и за евентуален трансфер (примерен) на бранителя Върджил ван Дайк в Барса. Ако каталунците искат холандеца, те първо ще трябва да се разделя със 105 млн. евро, като искана за играча сума, а след това да доплатят тези 115 млн. евро. Всичко това означава, че при трансфер на Ван Дайк на "Камп Ноу" Барса ще трябва да плати 220 млн. евро.

В Англия не съществува практика да се слагат откупуващи клаузи на играчите, но Ливърпул е опитал да се подсигури с нещо подобно при сделката за Коутиньо.

Двата тима ще се срещна в 1/2-финалите на Шампионската лига през този сезон. Мачовете са в първите две седмици на месец май.