Новата звезда на Барселона Ансу Фати може да е само 16 години, но вече започна да показва качествата си терена. С липсата на Меси и Суарес, се наложи той да ги замести и успя да вкара дава гола и направи една асистенция в 3 мача за „каталунците“.

Според каталунската радио-програма „Club de la Mitjanit“, на Фати ще бъде предложен нов договор, който ще го задържи в клуба за пет години напред. В договорът ще има и бонус от 700 хиляди евро за самия играч, а заплатата му ще се определи от това дали ще остане част от втория тим на Барса или ще бъде включен в първия състав.

Ако остане в Барса Б, Ансу ще получава по 300 хиляди евро на година, но, ако се изкачи до първия състав ще получава точно 1 милион евро. Сумата може да се покачи с по 250 хиляди евро на година в следващите три сезона. Настоящият договор е до 2022 година и с откупна клауза в размер на 100 млн. евро. Нов договор ще бъде предложен и на неговия брат Брахима, който също играе във втория тим на „каталунците“.

Фати може да дебютира за Барселона в Шампионската лига още тази вечер срещу Борусия Дортмунд. Лионел Меси сигурно ще бъде оставен на резервната скамейка, а това отваря място за 16-годишния нападател да започне редом до Суарес и Антоан Гризман. Ако играе срещу „жълто-черните“, Ансу Фати ще влезе в листата на десетимата най-млади играчи записали мач в Шампионската лига и ще стане най-младият дебютант за Барса в турнира.