Отборът на Барселона приема Пари Сен Жермен в решителен четвъртфинален сблъсък в Шампионска лига. „Каталунците” се наложиха с 3:2 над своя противник в първия мач и днес трябва да довършат започнатото.

Срещата е тази вечер на стадион „Монджуик” и е с начален час 22:00. Двубоя ще проследим на живо в Gong.bg.

Преди седмица в Париж Барса изкова ценния успех с голове на Рафиня, който вкара и два и Андрес Кристенсен. За домакините точни бяха Дембеле и Витиня.

 "За нас е много голяма възможност като клуб. Играем вкъщи, което е плюс - "Монтжуик" трябва да осигури магическа нощ, както "Камп Ноу" преди. Ще бъде като първия мач. Ще имаме висока дефанзивна линия, трябва да покажем характер, за да продължим. Мисля, че шансовете ни са равни. Те са един от най-добрите отбор и имат един от най-добрите треньори в света. Педри и Гюндоган ми харесват и двамата. Ако има възможност да играят заедно. Приличат си, дават ни ритъм, последния пас. Ключът за успеха е колективът - в защита, в атака. Трябва да оставим кожата и живота си, за да победим", сподели Шави Ернандес на пресконференцията преди мача.

В същото време неговият колега начело на Пари Сен Жермен – Луис Енрике, показа самочувствие и сподели, че тимът му е напълно готов да елиминира Барселона, въпреки пасива от един гол, който има след първия мач.

„Ще го направим. ПСЖ никога не е успявал да се класира, след като е загубил първия мач у дома, но ние ще го направим. Първият мач беше много оспорван. Резултатът не отразява това, което заслужавахме. Можеше да изравним. Трябва да покажем най-добрата си версия. Убедени сме, че ще обърнем ситуацията", коментира специалистът.

"Падаме и ставаме, това е спортът на високо ниво. Трябва да сме готови за това. Имахме достатъчно време, за да подготвим плана си за мача. Ще пресираме от първата минута. Когато топката е у нас, ще се опитваме да създаваме колкото се може повече положения", каза още Луис Енрике.