Черешката на тортата на индивидуалните награди във футбола е най-престижното отличие - Златната топка. Тя се дава всяка година на най-заслужилия през сезона играч, който е извел тима си до нови висоти и слава. Тази вечер ще научим името на носителя ѝ за 2019 г. 

В последното повече от едно десетилетие това беше надбягване с два коня - Лео Меси и Кристиано Роналдо. Двамата великани на световния футбол си разпределиха по пет трофея от 2008 до 2017 г., а едва миналата година Лука Модрич прекъсна хегемонията им. 

Ако се вярва на предварителните прогнози обаче, отново един от двамата най-велики съвременни футболисти трябва да се върне на трона днес. И това ще е Лео Меси. Поне това показа документ, циркулиращ в социалните мрежи, който претендира да е събрал официалното гласуване на всички замесени в анкетата. 

Според него, Меси е събрал 446 точки в анкетата, оставяйки зад себе си двойката от Ливърпул – Вирджил ван Дайк и Мохамед Салах. Любопитно е, че според това неофициално сведение извън топ 3 остава асът на Ювентус Кристиано Роналдо.

Ако прогнозите се потвърдят Бълхата ще изпревари CR7 с една "Златна топка" – шест срещу пет. Далеч зад двамата останаха легенди като Йохан Кройф, Мишел Платини и Марко ван Бастен – и тримата с по три отличия. 

На церемонията в Париж ще бъде най-великият български футболист Христо Стоичков. Камата спечели най-ценната индивидуална награда във футбола преди 25 години, когато изведе България до бронзовите медали на Мондиал'94. Присъствието на легендарния №8 на Барселона на награждаването довечера още повече засилва мнението, че победител ще бъде именно Меси.

Дали ще е така, предстои да разберем в понеделник вечер на грандиозната церемония.